‘Geen stress want ze kennen de naam’

Simon is één van die artiesten die zich niet zomaar in een vakje laat steken, maar liever in transit tussen verschillende genres verblijft. Die zoekt en blijft zoeken, onderweg z’n teen stoot aan de essentie, en vervolgens de tocht fluitend verder zet. Het parcours van deze jonge Antwerpenaar spreekt alvast boekdelen. 

Zijn tocht begon op heel jonge leeftijd met onschuldige liefdesliedjes op gitaar en piano, maar nam plotsklaps een heel andere koers toen hij enkele Antwerpse rappers op z’n pad tegenkwam. Samen met hen stampte hij het opwindende Roedel uit de grond, een collectief waarmee ze tussen 2018 en 2020 doorheen het hele land podia afbraken. Als Mitxelena – waarom een stoer alias zoeken wanneer de achternaam perfect voldoet – liet hij zich te midden van alle bravado en heerlijke chaos opmerken met z’n gevoel voor melodie én gevoelige teksten. Anders dan de rest was hij altijd al, dus het hoeft niet te verbazen dat hij rond 2019 alweer een nieuwe richting koos, helemaal alleen ditmaal. Eéntje die hem terugbracht naar de instrumenten en de insteek waarmee het ooit allemaal begon voor hem.

Mitxelena werd Simon – sommige mensen hebben zowel geluk met hun voornaam als met hun achternaam – en vond een nieuwe stem en bestemming als solo-artiest. In 2019 verscheen ‘Bitter maar zoet’, een heerlijke EP waarop hij het tipje van de sluier al een eerste keer omhoog hield. In 2021 leerde het grote publiek deze sympathieke Antwerpenaar met Baskische roots nog een stuk beter kennen, door een finaleplaats in De Nieuwe Lichting en enkele goed opgepikte radiosingles, waarop hiphop en lofi pop hand in hand gingen. Intussen komt dat debuutalbum er eindelijk aan en het mag duidelijk zijn dat alle voorgaande ervaringen Simon inspireerden tot een hoogst eigenzinnige en bijzonder mooie plaat. Op welke plekken zijn ontdekkingstocht hem nog zal brengen is vooralsnog moeilijk te voorspellen, maar de kans zit er dik in dat ze recht naar de open armen van het grote publiek leidt.

AGENDA

Nothing found.