Alois & VLB

Rappers in ons land weten zich maar beter gewaarschuwd: de jonge generatie staat voor de deur en is klaar om de poorten wagenwijd open te trappen. Eén van die speerpunten in die nieuwe generatie is het duo Alois & VLB, die zich met hun debuut-EP ‘Proberen’ in 2020 voor het eerst centraal op de radar plaatsten. Een korte luisterbeurt bleek voldoende om te snappen waarom dat zo was. Rijke producties, introspectieve teksten en melodieuze refreinen die dagenlang blijven hangen: het tweetal heeft klasse te over. Staar je vooral niet blind op de jonge leeftijd van Alois & VLB. De beide Gentenaars klinken als oude rotten in het vak die nooit iets anders gedaan hebben in het leven. 

Het duo bleef ook in het voorbije jaar schaven aan hun sound, wat duidelijk te horen viel in de verschillende losse singles en samenwerkingen die ze op de buitenwereld los lieten. Vooral hun veelzijdige sound viel op, al hoeft dat allesbehalve te verbazen. Alois, een nog maar net officieel volwassen wonderkind, is onder zijn vakgenoten al een aantal jaren het best bewaarde geheim op productioneel vlak. Combineer dat met ijzersterke raps van het tweetal en het moge duidelijk zijn dat Alois en VLB hier zijn om te blijven.

In het najaar van 2021 sloot het duo zich aan bij Fake Records, om aan een nieuw hoofdstuk in hun carrière te beginnen schrijven. En dat werd ‘Geloven’, een EP die begin 20222 uit kwam, waarmee ze elke verwachting moeiteloos inlossen. Het tweetal kent de klassiekers van het genre, maar toch is het geen hiphop zoals we het hier al jaren gewend zijn. Ook live zijn Alois & VLB inmiddels een geoliede machine, waardoor ze op korte tijd een stevige reputatie hebben verworven in hun thuishaven. De rest van het land volgt ongetwijfeld. Gewaarschuwde rappers zijn er twee waard, dus we herhalen het even voor de zekerheid: de overname van de fakkel zou wel eens veel sneller plaats kunnen vinden dan verwacht.

Shop

Gelover Voor tshirt

ALOIS & VLB TEE

25.00