Dag teder geliefde stikstofslurpers, welkom bij het Fake nieuws van vandaag. Vervelend vind ik het, dat je iemand gewoon even met de dood bedreigt en dat mag dan niet. Los daarvan: waarom stonden al die Club Brugge-supporters nu precies voor het huis van Zuhal Demir?

GIJS

Al het geratel, gereutel en gekakel op een stokje: gelukkig is er GIJS. En gelukkig had hij onlangs toevallig zin om zijn stem nog eens te laten horen. In een nieuw nummer dan nog, dank u GIJS. ‘De Stem‘ heet het, en hij dropt er maar meteen een livesessie tegenaan zo van kunnen we. En of hij het kan – kijk gerust zelf. Dan ziet u meteen ook dat hij wordt bijgestaan door de klasbakboys van Glasshelder, van wie het zo klaar als een klontje is dat dit niet de laatste keer wordt dat we van hen horen zullen hebben. De video werd geschoten door Otis Weewauters, Ruben Boidin en Lewis Prempeh, drie bazen op een rij. Zelf zit ik er voor niets tussen. Vertel het niemand.

olsan

Weet je wat het is met de beste band die West-Vlaanderen recentelijk baarde? Hij heet olsan. Zoals we vorige week voorspelden heeft olsan intussen zijn debuutplaat aan de wereld geschonken, niet zonder dat gepaard te laten gaan met een releaseconcert dat evenveel passie ademde als Vlaanderen stikstof: veul. Weet je wat het is met die nu al legendarische plaat? Hij heet ‘millimeter‘ en er zijn maar twee opties: of u heeft ‘m al of u moet ‘m dringend kopen. In beide gevallen wil ik u vriendelijk vragen om u te herpakken. In onze webshop, liefst.

Uberdope

Dat nog niemand deze drie met de dood heeft bedreigd is een even groot raadsel als waarom wij hun platencontract niet verscheuren. In ieder geval blijven ze doorgaan, niet omdat ze in zichzelf geloven maar gewoon omdat ze de rem niet weten zitten. Zeggen ze. Of dat klopt, kan u deze zomer meermaals zelf nagaan: onder meer op 2 juli in de Chinastraat in Gent bijvoorbeeld – op het nu al uiterst gezellige Woestival – of op 23 juli op het groot podium van Sint-Jacobs, alwaar zij de Gentse Feesten zullen afsluiten. Voorgoed, zeggen ze. Laat het ons eindelijk hopen.

Dat… was het nieuws.