Dag medebewoners van het miljoenenkwartier van de wereld, welkom bij het Fake nieuws van vandaag. Hoort, wie klopt daar aan de deur? Is het de realiteit, of is het Thibaut Courtois die schijnbaar achteloos gemaakte goals uit zijn gezichtsveld ranselt? Welnee, nette haagknippers, het is Simon. En hij heeft cadeautjes bij.

Simon

Zijn eerste cadeau is hijzelf. Want lieve deugd laten we eerlijk zijn: mooie man. Mooie stem ook, en da’s meteen zijn tweede geschenk aan ons. Het derde is dat hij al dat moois combineert om muziek te schrijven, te spelen en op te nemen. Als ultiem geschenk deelt hij het resultaat van die daad met de wereld. Dit korte aanloopje diende dus slechts om te melden dat Simon zijn tweede single en clip uit zijn! Het heet Al Lang Voorbij en wij hopen dat dat niet waar is want de toekomst van en met Simon ziet er rooskleurig uit. Kijk, luister en geniet! Waar hebben wij dat allemaal aan verdiend, vraag ik in uw plaats? Het antwoord, lieve nieuwsgierigen, is hetzelfde als op de vraag waarom wij in de villawijk van de planeet zijn geboren en niet op een stuk grond waar mensen worden afgeranseld als waren ze ballen die in Courtois’ linkerbovenhoek dreigen te vliegen: stom toeval. Allesbepalend stom toeval.

olsan

Een van de mooiste combinaties sinds Thibaut en Karim: SNS en D. Meeuws. Ook bekend als olsan. Ook bekend als het levende bewijs dat de ziel van West-Vlaanderen bestaat uit beat en tekst. Oh, dat wil u wel zelf even bepalen? Graag: morgen komt hun debuutplaat millimeter uit op alle platforms. Gaat heen en klikt erop en knikt goedkeurend! Koopt misschien meteen een kaartje of twee, drie voor hun releaseshow op 9 juni in Kortrijk. Het wordt massa’s smitn. Geen idee wat dat betekent, maar we denken dat het iets goeds is.

Brihang gaat goud

Ik heb de neiging om ‘Alweer?’ te willen zeggen, maar doet u dat gerust zelf. Brihangs tweede plaat Casco ging vorige week goud. Dat houdt in dat hij lekker bezig is, heeft iemand ons uitgelegd. De gouden plaat werd uitgereikt tijdens het afsluitende optreden van zijn albumtour. De aanwezigen die avond hebben er een nieuw idool bij, de afwezigen hebben iets gemist. Ik zeg alleen maar dit: Koen Van de Perre. De rest laat ik aan u over.

O ja: Brihang schijnt zich sindsdien terug te trekken in een van zijn stadspaleizen. Om te herbronnen, wordt er gefluisterd. U weet wat dat betekent: nieuw gerief. Begin maar al te wachten, wij houden u op de hoogte. ’t Is niets, hoor. Wij worden daarvoor betaald.

Uberdope

Drie oude vossen op een podium, het klinkt als het begin van een matige mop. In dit geval betreft het echter de fossielen van Uberdope, die ons via telegram lieten weten dat ze een nieuwe show in elkaar hebben gedraaid waar ze deze zomer mee rondtrekken. Eerste stop: Woestival, Gent, 2 juli. Komt dat zien, ze zeiden iets over ‘goesting’, ‘veel’ en ‘zes shotjes slechte rum alstublieft’. Dat belooft.

En dat… was het nieuws.