Dag doelgroep, welkom bij het Fake nieuws van vandaag. Wisten jullie dat Humo ooit een respectabel magazine was, met echte onderzoeksjournalistiek en relevante muziekpagina’s? Moet ergens in de jaren whatever geweest zijn, geloof ik. Zo zie je maar: alles gaat kapot.

GIJS

Behalve GIJS natuurlijk, maar die gaat dan weer kapot hard. Hij rapt je favoriete rapper van de week onder een tafel naar keuze en is nog eens sympathiek ook. Deze uniekerd in het muzieklandschap bracht vorige week een kraakverse single uit, Bakkerij Elif getiteld. Omdat hij vindt dat die track een live-uitvoering verdient en omdat wij het daarmee eens zijn, komt dat vandaag voor de bakker. Hihi, wij zijn per ongeluk grappig. Heet de live-versie dan Bakkerij Elive, zou iemand kunnen vragen. Maar gelukkig doet die iemand dat niet en hoef ik dus ook niet nee te zeggen. Soms is een gemiste kans beter voor alle betrokken partijen.

GIIJS

Hé jij daar, vind jij GIJS ook zo wijs? Bestel dan als de godverdomde wiedeweerga minstens één ticket voor de releaseshow van zijn EP op 5 oktober in De Studio in Antwerpen. Veel info kunnen wij er nu nog niet over kwijt, behalve de volgende kernwoordenlijst die we van de man zelf doorgestuurd kregen: GIJS, cis, gij, ik, geschiedenis. We snappen er niks van. Nu al zin in.

VOX

Het wordt dringend tijd dat voornoemde GIJS en zijn collega-heerser Simon samen de topdrie van de VOXlijst op Radio 1 gaan vervolledigen, vinden jullie ook niet? Jawel, jullie vinden dat ook, heel erg zelfs. In die mate dat jullie nu meteen naar de site surfen en op hen stemmen, want ze zijn tenslotte twee van jullie favoriete artiesten is het niet, jazeker, amai wat zijn jullie doortastend en nog een goede smaak ook, indrukwekkend. Artiesten zeggen soms ik doe dit voor jullie, maar jullie weten dat het eigenlijk omgekeerd is, jullie doen dit voor hen, zonder jullie zijn ze niks, het draait om jullie. En toch zo bescheiden op de achtergrond blijven en op hen stemmen, knap, het is niet iedereen gegeven. Maar jullie wel.

Dat… was het nieuws.