Goede middag waarde lotgenoten, welkom bij het Fake News van vandaag. De afgelopen weken waren alweer miserie troef – humanitaire rampen, oorlogsretoriek alsook manifeste onwil om arme mensen ‘s nachts een dak boven het hoofd te gunnen – maar wij lazen net dat Patje Krimson getrouwd is met z’n Loredana, dus we kunnen met gerust gemoed zeggen dat alles wederom in balans is. ‘There’s a crack in everything, that’s where the light gets in’ raspte Leonard Cohen ooit, maar zo ver gaan we nu ook weer niet. Crack is wack yo.

Uberdope uitgezonderd

Uberdope, inmiddels zo lang actief dat bij hun laatste publieke verschijning Tom Waes een aantal meter verderop geschiedenislessen aan het geven was, kan het nog steeds. Dat zeggen wij niet, dat zegt hun laatste nieuwe single ‘Zoveel’, geschreven met de z van zwoel, zalvend en ‘zwaar beatje yo’. Proef de pudding via deze link en beschouw het als een voorproefje voor dat nieuwe album dat er zeer snel aan komt.

Albumrelease zeg je?

Klopt, maar we zijn nog steeds niet van het tutoyeren, dus hou het maar bij u de volgende keer. Wat je niet bij jezelf moet houden zijn die doekoe doekoe doekoe’s, want we hebben daar een veel betere bestemming voor gevonden dan jouw portefeuille. De onze, jawel. Maar voor wat hoort wat, je krijgt er dan ook heel wat voor terug. Een potje melancholie van Simon, een streepje introspectie van olsan, een dosis branie van Alois&VLB en een portie geriatrie van Uberdope. Klinkt als de Fake Label Night in Gent en dat klinkt ook nog eens als een dealtje, we zeiden het eerder al. Wie te lang wacht, zou wel eens naast tickets kunnen grijpen (hint van de redactie), maar er is herkansing met de Fake Label Night in Kortrijk en de Fake Label Night in Brussel. Wat lief van ons, inderdaad.

Ook best lief

Simon, een Antwerps charmezanger naar ons hart. Palmde zonet showcasefestival ‘We Are Open’ in met z’n volmaakte popliedjes en gaat dat dunnetjes over doen op 1 maart in Ha Concerts. Hoe dat zal klinken, kan je ervaren op ons YouTubekanaal, want we wierpen zijn integrale Toots Sessie uit december online. Alweer, hint van de redactie.

Dat… was het nieuws.