Dag lieve vrienden van de nieuwswaarde, welkom bij het Fake nieuws van vandaag. Geen idee waarom de Vlaamse regering en media plotseling zoveel aandacht hebben voor lokale hiphop, maar wij vinden dat ze weleens andere groepen dan Stikstof mogen belichten. Hoe dat moet weten ze ongetwijfeld niet, dus we tonen het even voor.

BAM JONGE

Weet u wat heel erg belangrijk is voor een band, naast hun muziek, commerciële waarde, inhoud maar niet te veel, herkenbare sound en een stevige livereputatie? Goeie merchandise. En nu wil het toeval dat wij zonet een lading nieuwe, ja nieuwe merchandise in onze webshop hebben gezwierd, en dat wij die er met veel plezier terug uitzwieren want dat zou betekenen dat u iets heeft gekocht. Vind de nieuwe shirts en sweaters van Uberdope en Fake in de webshop op deze site.

Kom d’ruit dan

Weet u nog, vorige week? De vierde Fake Label Night ooit, in Ha’concerts Gent? Voor het gemak gaan wij er maar van uit dat u erbij was en indien niet: slechte keuze, want het was werkelijk legendarisch. Simon, GIJS en Alois & VLB speelden er de sterren van de hemel en Uberdope knalde die sterren de hemel weer in. De Gentse trots presenteerde er zijn nieuwe plaat Uber iets, maar laat mij daar verder vooral geen woorden aan vuilmaken. Kijk gewoon lekker zelf naar de aftermovie.

Oh, nog één dingetje: u kan zich herpakken, zoals steeds. In dit geval door de aftermovie te bekijken en daarna te beslissen dat u zoiets niet nog eens wil missen. Dus, zegt u tegen zichzelf, ik koop kaartjes voor de Fake Label Night in Wilde Westen (Kortrijk) en de AB (BXL). Allebei, jawel. Ga en wees herpakt. Amen of zoiets.

Lelleke natnek

Dat nieuwe album van Uberdope, u weet wel, legendarisch enzovoort, dat is nog steeds nieuw. Beluister het eens, zou ik zeggen, dan kent u de teksten misschien uit het hoofd tegen de volgende Label Night. Waar u dus zonet tickets voor heeft gekocht. Dat dat duidelijk is. En voor wie maar niet genoeg krijgt van al dat beluisteren: vanaf vandaag beginnen ze met hun wekelijkse ‘De Uber Iets Podcast’, waarin ze als vrij bevoorrechte getuigen telkens het ontstaan van één nummer op die plaat dissecteren. Aflevering één staat online vanaf nu en via hier.

Zag u dat, Vlaamse regering en media?

Dat… was het nieuws.