Sawatdee krâp, lieve leeslustigen. Welkom bij het Thaise Fake nieuws van vandaag. Gisteren zei een Italiaanse restaurantuitbater tegen mij: ‘Asia is the proof that humankind is going to destroy itself.’ Vond ik wat weinig eer voor de rest van de wereld, maar zijn carbonara was wel lekker.

Nieuwe Uberdope

1 april is altijd grappig. Zeker als de drie dinosaurussen van Uberdope beslissen om die dag een nieuwe single te lanceren na een eeuwenlange stilte. ‘Ikke’ zou het nummer bijvoorbeeld kunnen heten, en de clip zou naar goede gewoonte vree grappig zijn. Ruben Boidin aka Deepfried Chestnut zou zich stiekem omgevormd hebben tot videograaf of hoe heet dat, en hij zou de video geregisseerd hebben. De productie van Toolbox zou lijzig knallen. Iedereen die het nummer hoorde of zag zou op slag vergeten dat alles in de wereld fragiel is want er zijn nog zekerheden, zoals ‘die drie zijn gewoon voor altijd beestig.’ Van de weeromstuit zouden we met z’n allen Uberdope weer rijk en beroemd maken en persoonlijk zou ik dat terecht vinden. Kijk en luister hier!

Nieuw bij Fake

Bittere ernst, dan: Fake Records is zo stilaan het enige geloofwaardige label van Nederlandstalige rap in BE. Zo, ‘t is eruit. Die totale dominantie qua artistieke authenticiteit ligt voornamelijk aan hun eigen kwaliteiten, hoor. Een voorbeeld? Blij dat u het vraagt. De nieuwste act die ze binnenhaalden is nog maar eens een onversneden klasbak, deze keer uit Antwerpen featuring Baskenland. Welkom Simon! Ik zou willen zeggen: zo zijn er geen twee, en dat klopt wel, maar ‘t is ook een beetje grappig want je hebt een tweelingbroer. Je muziek is fris, mooi en uniek en Fake kijkt uit naar nog meer dates in een legendarisch snelwegrestaurant op de E17. Mag ook ergens anders. Hulde!

De hoodie

Ik bedoel: dé hoodie. Die zwarte, weet je wel, met dat logo van Fake op de linkertiet. Ja, die keert dus eindelijk terug. Wanneer? Bijna, nog even wachten, en… ja nu! Klik hier om er eentje aan te schaffen of twee, want laten we volstrekt eerlijk zijn: ze zijn al bijna weer uitverkocht. Voor ons went het wel, dat succes, maar we merken dat u zich nog even dient aan te passen

Brihang

Tourt nog steeds, en dat zal Vlaanderen geweten hebben. Gisteren speelde hij in een uitverkocht Roeselare (ja, heel Roeselare was uitverkocht) en vanavond mag zijn thuisstad Knokke hem ontvangen. Of hij hen. Morgen staat-ie dan weer prachtig te wezen in Nazareth en kijk eens aan, daar zijn zowaar nog enkele tickets voor te bemachtigen. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Alois & VLB

Bam, zou ik zeggen. Zomaar, omdat die twee young hoofden de maks zijn. En ook omdat ze op zaterdagochtend om 11:00 een korte set spelen voor Urgentprogramma Poolijs. In de Krook in Gent doen ze dat. Gaan dus, al was het maar omdat u anders zelden hiphoppers in een bibliotheek zal zien – bestaat dat woord zelfs nog, hiphoppers? En bibliotheek? In ieder geval: bam. Dat… was het nieuws.