Dag argeloze ziel, welkom bij het Fake News van vandaag. Daar staat u dan, nietsvermoedend te genieten van het spektakel op de wei van Werchter, terwijl u geen idee heeft van hoe het er achter de schermen van de backstage aan toe gaat. Het gekonkel, het gewring in bochten, het gevlei bij de mensen met macht. Om maar aan te geven: wij kregen hier pas onze backstagepassen aangereikt nadat we de blote voeten van Herman Schueremans hadden gekust. Viel allemaal best mee hoor, wij hebben op zaterdagochtend in de Charlatan al walgelijkere dingen tegen onze lippen aangedrukt gekregen.

Best gezellig hier

Ja, u hoort ons absoluut niet klagen. Er is hier namelijk aan voldoende randanimatie gedacht voor alle hardwerkende managers en a&r’s in de inner circles van de macht. Zo zagen wij dat binnen een uurtje de initiatie ‘Ambachtelijk foie gras oogsten bij wilde ganzen’ start, lijkt ons behoorlijk tof. En ook de workshop ‘Muziekrecensenten aan de schandpaal nagelen’ zag er waanzinnig leuk uit toen we voorbij liepen. Wij geven het gekerm van de Humo-journalist een welverdiende twee sterren, mocht u het willen weten.

Wat wij hier doen?

Behalve in de loges een paar carrières kraken en maken met enkele actoren die daar jarenlange ervaring in hebben? Wel, Brihang speelt zometeen op de Main Stage en dat zou wel eens bizar legendarisch kunnen worden. Misschien gaan we wel even kijken, als we tenminste nog ergens een vrij golfkarretje vinden waar onze lakeien ook in passen. Indien niet, zullen we de aftermovie van zijn triomftocht op Couleur Café wel nog eens opzetten, die geeft ook een goed beeld van hoe de beste man een festivalpodium aan stukken scheurt. Internationaal niveautje hoor, die Brihang.

Dat brengt ons naadloos bij ons laatste punt

Brihang gaat dit najaar ook enkele Nederlandse podia aan gort spelen, zo raakte gisteren bekend. De ‘Nederig in Nederland’-tour gaat in november achtereenvolgens langs in Rotterdam, Amsterdam, Maastricht en Breda, tickets zijn te koop via deze link. Goeie naam voor een tour, het mag gezegd worden. En blij dat hij het nog nederig houdt, wij zitten hier intussen op een powertrip van jewelste door alle gratis kristallen die we langs onze neusschotten jagen. We zeiden het al, ‘t is behoorlijk hard werken met onze nieuwe vrienden die de lakens uitdelen in de industrie.

Erover?

Ons toastje met zelf getrokken foie gras smaakt er nochtans absoluut niet minder lekker door.

Dat… was het nieuws.