Dag beste stemgerechtigde, welkom bij het Fake News van vandaag. Dat wordt weer wat, aankomende zondag. Lekker lang in bed blijven liggen, uitgebreid ontbijten, eventueel de planten even verzorgen, een plaatje opleggen en vervolgens volledig uitluisteren terwijl je jezelf alvast mentaal voorbereidt op de siësta van je leven. En helemaal niemand die ook maar iets van je verwacht die dag. Kan het echt nog beter dan dit?

Ja toch?

Want Alois & VLB, de groep waarvan je later zal kunnen zeggen ‘Ah maar ja, die volg ik echt al vanaf het prille begin, jullie niet dan?’, teneinde een onuitwisbare indruk na te laten bij elk gezelschap, heeft zonet een nieuwe single de wereld in geslingerd. ‘Tussen De Bomen’ heet dat ijzersterke plaatje, en gelukkig maar, want de werktitel ‘Ziet men het bos niet meer’ had toch echt wel pakken minder commercieel cachet. Of het wat diepgang bezit, wil je weten? Wel, we waren initieel van plan om er Nietzsche bij te sleuren, die ook wel een en ander te melden had over het hogere doel van kunst te midden van de volstrekte zinloosheid van het bestaan. Maar net op tijd bedachten we ons dat het nog steeds over hiphop gaat, dus laat ons maar gewoon besluiten dat ze het real houden G. Stream iets broer.

Jeweettoch

GIJS zal dit najaar niet alleen in alle rust verder werken aan zijn debuutalbum (kleine tip voor alle recensenten die meelezen: leg maar al genoeg sterren opzij voor wanneer het zover is). Hij gaat ook nog eens uitvoeren wat de helft van de kiezers in dit miserabele land lijkt te willen. Terug naar zijn eigen land gaan, zij het gelukkig slechts enkel om er de supports te spelen van de Nederlandse najaarstour van Brihang. Daar hoor je bij te willen zijn, en dat kan nog steeds op 14 november in Rotterdam, 15 november in Amsterdam en op 21 november in Breda. Maastricht is helaas al volstrekt uitverkocht.

Dat kennen we toch

Onze excuses aan Johan Vande Lanotte, maar er is sinds deze week een nieuwe keizer van Oostende opgestaan en hij had daarvoor net wat minder belangenverstrengeling nodig. De arenashow van Brihang op 14 maart verkocht op slechts een achttal uur uit en een tweede show op 15 maart lijkt nu definitief hetzelfde lot beschoren. Haal de allerlaatste tickets nu op, want anders ga je de grens over moeten om Brihang nog aan het werk te kunnen zien.

Klein stemadvies dan toch?

Simon staat met zijn nieuwe single ‘Kapot’ op plek 23 in de Vox-lijst van Radio 1 en dat zou deze week gerust wat hoger mogen, denken we zo. Stemmen doe je hier en ja, dat is wel degelijk je plicht als brave nieuwsbriefabonnee.

Dat… was het nieuws.